SD’s död, PP’s bröd

May 16, 2010

Jag läste precis på SvD att Sverigedemokraterna i senaste mätningen ligger under riksdagsspärren. Nedgången är tydligen del av en trend den senaste tiden och anses vara statistiskt säkerställd. Detta är guldläge för Piratpartiet då vi delar en stor väljargrupp med SD; allmänna missnöjesröster hos vita män under 35. Här kan vi jobba ännu hårdare. Allt som är dåligt för brunskjortorna är bra för oss!

Det här påminner mig om den situation som vi hade precis innan EU-valet för snart ett år sedan. Då sopade vi banan med SD eftersom vi uppmärksammades i samband med TPB-rättegången. Nu verkar det tyvärr som om slumpen (yeah right!) gjort att nästa runda av spectrial inleds en vecka efter valet, men med stenhårt opinionsbildade i gammelmedia och ute på gatorna så kan vi greja detta. För bara några månader sedan satt SD tryggt över spärren, nu vet vi hur snabbt det kan vända. Det är nu av yppersta vikt att vi utnyttjar tillbakagången för SD maximalt och att vi ser till att den fortsätter.

Om SvenneBanan ska missnöjesrösta så är det naturligtvis bättre att han lägger sin röst på ett demokratiskt gräsrotsparti som kämpar för rättssäkerhet än ett Nazi-Clark-Kent-Look-Alike-dito. Det är upp till oss att se till att han gör det!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: